Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Φαράγγι Ίμπρου

Φαράγγι Ίμπρου, Χανιά (Imbros Gorge, Chania)
Το φαράγγι της Ίμπρου είναι το τρίτο πιο γνωστό φαράγγι στο νομό Χανίων, μετά το φαράγγι της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης. Έχει μήκος 8 χιλιόμετρα και θεωρείται εύκολη διαδρομή μια που το μονοπάτι είναι αρκετά ομαλό και ευδιάκριτο. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να το διασχίσετε είναι περίπου 2,5 ώρες. Σε αρκετό κομμάτι της διαδρομής το περπάτημα γίνεται υπό σκιά.

Η είσοδός του βρίσκεται στο χωριό Ίμπρος και η έξοδος κοντά στο χωριό Κομιτάδες. Στην έξοδο του φαραγγιού υπάρχουν καφετέρειες - αναψυκτήρια. Από εκεί μπορούμε να ναυλώσουμε όχημα (συνήθως κάποιο 4x4 όχημα που τους χειμερινούς μήνες εκτελεί χρέη αγροτικού) για να μας μεταφέρει στους Κομιτάδες, στην Χώρα Σφακίων ή πίσω στην Ίμπρο για να παραλάβουμε το αυτοκίνητό μας εάν το έχουμε αφήσει εκεί.
Καλό είναι να αναφέρουμε στον οδηγό του αυτοσχέδιου ταξί που θα διαλέξουμε (δεν υπάρχουν βέβαια και πολλές επιλογές) να μην οδηγεί ιδιαίτερα γρήγορα για να απολαύσουμε το τοπίο, μια που ... υπάρχουν φήμες ότι στην περιοχή υπάρχουν συγγένειες με οδηγούς αγώνων της F1.
Από τους Κομιτάδες ή ακόμα καλύτερα από την Χώρα Σφακίων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου